Despre articole comunicate de presă

Ți-ai înființat de curând o mică afacere și nu știi cum ai putea proceda pentru a te face cunoscut? Ai investit mult în alegerea celor mai bune produse pe care să le comercializezi, în amenajarea spațiului în care îți desfășori activitate și în anagajarea unui personal priceput? Te înțelegem perfect. Este normal să vrei tot ce e mai bun pentru afacerea ta, mai ales că te afli la început de drum și știi bine că prima impresie este cea care contează cel mai mult. Tocmai de aceea, te sfătuim să te ocupi serios de promovare. Și nu orice promovare, ci promovarea online, pentru că internetul este viitorul.

Însă cum ai făcut toate acele investiții menționate anterior, cu siguranță nu ți-au mai rămas prea mulți bani și pentru prmovare, nu? Stai liniștit! Noi avem un pont bun pentru tine: secretul constă în articolele comunicate de presă pe care milioanele de utilizatori de email le primesc pe adresa lor, articole comunicate de presă ce conțin informații despre tine și despre mica ta afacere aflată la început de drum și care nu sunt deloc așa costisitoare cum ar fi celelalte forme de promovare și publicitate clasice.

Poate acum ești reticent și nu crezi tot ceea ce spunem noi, însă s-ar putea cândva să ai și tu nevoie de acest gen de promovare  și trebuie să știi cum funcționează lucrurile și la cine să apelezi exact, mai ales dacă intenționezi să-ți deschizi o mică afacere. Iar aici ne referim la orice tip de afacere, de la un magazin cu bomboane, până la servicii de masaj sau de email marketing.

Așadar nu abandona lecturarea acestui material și iată care este treaba cu respectivele articolele comunicate de presă:

Cei care se ocupă de realizarea acestui gen de materiale coloborează cu persoane care se ocupă cu comercializarea diverselor produse (persoane care au o afacere mai mare sau mai mică) ca de exemplu: un magazin de jucării. Persoanele respective se află la început de drum și trebuie să-și promoveze afacerea în mediul online. Pentru că cititorule, trebuie să înțelegi, dacă nu te ocupi de promovarea online, practic nu exiști, iar afacerea ta este mai mult ca sigur sortită eșecului. Sună înfricoșător, dar ăsta e adevărul.

Astfel, deținătorul  magazinului de jucării, pe care l-am luat drept exemplu, cere pe baza unei colaborări să se scrie articolele despre produsele sale. Apar astfel ceea ce se numesc articole comunicate de presă prin care respectivele articole care vorbesc despre magazinul de jucării sunt trimise pe adresele utilizatorilor de email.  Aceste articole comunicat sunt un fel de recenzii ale produselor magazinelor de jucării prin care se prezintă potențialilor clienți cât de bune sunt produsele de la magazinul de jucării, cum pot fi achiziționate, ce prețuri și oferte avantajoase au. Se vizează un public țintă, bineînțeles.

Tot ce trebuie să faci, dacă vrei și tu să fie scrise comunicate PR despre mica ta afacere, este să-ți creezi un site/ pagină web către care cei care scriu articole să poată să trimită link (linkul fiind inserat în text și putând fi accesat dacă se dă click pe cuvintele cheie), astfel încât cititorii să afle despre afacerea ta. Printre ei, cu siguranță, se vor regăsi persoane dornice să cumpere diverse produse și care te vor contacta imediat. Efectul este garantat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *